2008-09-23 15:58:23• hírek • Parajdi Andrea

Elmarad a fesztivál

A Nagykárolyi Művelődési Ház idén először akart szervezni egy olyan kétnapos rendezvényt, amely a népi kultúra bemutatását és a hagyományőrzést tűzte ki célul. Érdeklődés hiányában elmarad a fesztivál.

A tervek szerint több település standdal készült volna, ahol saját kultúrájukat, egyedi módon mutatták volna be az érdeklődőknek. A benevezett települések képviselői különböző erőpróbákon, vetélkedőkön, illetve főzőversenyen mérték volna össze tudásukat. A szervezők 45 településre küldtek meghívót, ám pozitív visszajelzés csupán Kaplonyból és Kálmándról érkezett.

 

Georgescu Bogdan, a Nagykárolyi Művelődési Ház igazgatója szerint az érdeklődés hiánya a rossz időjárás rovására írható. -Szerettük volna, hogy minél többen jelentkezzenek, hiszen akkor lett volna valóban értelme az egész rendezvénynek. Valószínűleg tavasszal újra meghirdetjük a rendezvényt, viszont nem Nagykárolyban, hanem valamelyik nagyobb város környékén - tájékoztatott Georgescu.

A Regionális Folkfesztivál helyett október 4-én családi délutánt szerveznek a Nagykárolyi sportpályán, ahol kellemes időtöltésben lehet részük a gyerekeknek és szüleiknek egyaránt.

-Annak ellenére, hogy nagy reményekkel kezdtünk hozzá a Regionális Folkfesztivál szervezéséhez mégsem vagyunk csalódottak. Ebben az évben még tizenkét rendezvényt kell lebonyolítanunk. Készülünk egy Halloween partyval, több megemlékezéssel, egy hetes karácsonyi vásárral és könnyűzenei fesztivállal is, tehát lesz mivel szórakoztatni a helyieket - fejtette ki Georgescu Bogdan igazgató.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: